Bireysel Psikolojik Danışmanlık
Bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarına, davranışlarını anlamalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardım eden; karşılaştıkları akademik, kişisel ve sosyal problemleri ile baş etme becerilerini kazanmalarını amaçlayan, psikolojik danışman ve birey arasında birebir gerçekleşen ve gizlilik esasına dayalı bir süreçtir. Bu sürece eşlik etmek için Sakarya psikolog alanında hizmetler sunuyorum. Randevu ve detaylı bilgi almak için iletişime geçin.
Online Psikolojik Danışma
Online terapi, yüz yüze terapinin teknoloji destekli ve internet üzerinden sunulan şeklidir. Online psikolog görüşmeleri kaygı bozuklukları, depresyon, stres yönetimi, öfke kontrolü, ilişki sorunları gibi birçok durumda kullanılabilmekte ve yüz yüze terapiyle eşit verimlilikte olmaktadır.Online psikolojik danışmanlık, ulaşım, zaman ve verimlilik gibi konularda sağladığı avantajlarla günden güne daha çok tanınmakta ve tercih edilmektedir. Bununla birlikte, online psikolog seçerken doğru uzmanı bulmak ve görüşmeleri güvenilir bir platformda gerçekleştirmek bir o kadar önemlidir.
Ebeveyn Danışmanlığı
Ebeveyn Danışmanlığı, hamilelik, bebeklik, çocukluk ve ergenlik döneminde çocuklarınızı sağlıklı bir biçimde yetiştirmenize yardımcı olan danışmanlık türüdür. Ebeveyn danışmanlığı çocuk ve ergenlerle çalışmanın ayrılmaz bir parçasıdır.Bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemleri, gelişimin çok hızlı olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerdeki gelişim ve büyüme hızı; bebeğin bakımı, süt emmesi, doyurulması, uyku düzeni, duygu durumu, süt bırakması, diş çıkarması, yürümesi, konuşması, tuvalet eğitimi, kreşe başlaması, sosyalleşmesi, okula başlaması, ders çalışma alışkanlığı kazanması, cinsel gelişim gibi birçok gelişimsel krizi de beraberinde getirir. Bunların yaşanması normaldir ve önleyici-bilgilendirici danışmanlık hizmetleriyle, etkin anne-baba tutumlarıyla atlatılabilir.Ebeveyn danışmanlığı; hamilelik, bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde çocukları sağlıklı bir biçimde yetiştirmeye yardımcı olur. Çocuğun karşılanması gereken ihtiyaçları, gelişim özellikleri, hangi davranışın normal hangi davranışın anormal olduğunu ayırt etme, çocuğun yaşına uygun gelişiminin sağlıklı bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini belirleme ve sosyal-duygusal gelişimi yerinde olan çocuk yetiştirmek için sağlıklı, işlevsel ebeveynlik becerileri konularında verilen danışmanlık hizmetidir.
Oyun Terapisi
Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “oyun terapisi” denir. Oyun terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlar. Oyun terapisti ise çocuğun ortaya koyduğu oyun dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun oyun dilini konuşur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir.
Yetişkinler için danışma neyse çocuklar için de oyun terapisi odur. Oyun Terapisi 2-10 yaş arası çocuklara uygulanır.
Sakarya çocuk psikolog, Sakarya çocuk pedagog, Sakarya çocuk psikoloğu, Sakarya pedagog alanlarında hizmet vermekteyim.
OYUN TERAPİSİ HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR:
Uyku ve yeme bozuklukları, kardeşe olan kıskançlıklar, kaygı ve takıntı problemleri, erken yaşta girilen depresyon, korku durumları, agresif davranış sürekliliği, taciz psikozu, ölüm ya da boşanma durumlarında yaşanan süreçler, hiperaktiflik, ağır hastalık süreci, şiddete maruz kalmanın yarattığı travma, özgüvensizlik ve sosyal beceri bozukluğu gibi konularda terapi alınarak profesyonel bir şekilde bu sorunların çözülmesi amaçlanır.
Ergen Danışmanlığı
Çocukluktan genç yetişkinliğe geçiş evresi oldukça zorlayıcıdır. Bu süreçte hem aileler hem de ergenlik çağındaki genç yetişkinler bir takım problemler ile karşılaşabilirler.
Kendini ortaya koymayı, daha özgür ve daha esnek sınırlara sahip olmayı isteyen çocuk, değişen duygu durumu ve fizyolojisi sebebiyle daha asi ve öfkeli olabilir. Anne babalar, çocuğun davranışlarındaki bu ani değişimde ve aile kurallarını esnetmek istemesinde sorun yaşayabilirler.
İşte bu geçiş sürecinde çocuğun fizyolojik, sosyal ve duygusal gelişiminin aile tarafından en doğru şekilde takip edilerek desteklenmesini sağlayan ergen danışmanlığında süreç; ergenlerle ve anne babalar ile birlikte yürütülmektedir. Ayrıca bu şekildeki bir çalışma, ergenlik çağı depresyonu, madde kullanımı ve antisosyal davranışların da önüne geçilmesinde yardımcı olmaktadır.
Çocuğun daha sağlıklı, pozitif, mutlu ve kendini ifade eden bir birey olması için ergen ile yapılan çalışmalarda, eşzamanlı olarak veya farklı zamanlarda aileler de sürece katılır. Çocuklarının bu zor sürecini anlamaları, sürecin genel özellikleri, aile içindeki beklentiler, ergen karşısındaki tutumlarının nasıl olması gerektiği konusunda aileler bilgilendirilerek aile içinde bir denge kurulması sağlanır.
Hangi Konularda Ergen Danışmalığından Faydalanabilirsiniz?
-
Ergenlikte aile desteği nasıl olmalı
-
Ergen ile aile arasındaki çatışmalar ve iletişim problemleri,
-
Sınav kaygısı
-
Ergenlikte madde kullanımı
-
Davranış problemleri
-
Ergenlikte kimlik oluşumu
-
Ergenlikte öfke ve saldırganlık
-
Ergenlikte değişken duygusal tepkiler
-
Arkadaş ilişkilerinde zorlanma
-
Özgüven sorunları
-
Uyku problemleri- Kabuslar
-
Ergenlikte dışlanma
-
Ergenlikte suç işleme
-
Ergenlikte çalma davranışı
-
Ergenlik döneminde anti-sosyal davranışlar (okuldan kaçma)
-
Ergenlikte kaygı bozuklukluğu/ Anksiyete
-
Ergenlikte obsesif- takıntılı davranışlar
-
Sosyal fobi/ Sosyal kaygı
-
Ergenlik dönemi depresyonu
-
Ergenlikte dikkat eksikliği
-
Sakarya ergen danışmanlığı
-
Sakarya ergen psikolog
-
Adapazarı ergen psikolog
-
Adapazarı ergen psikoloğu
-
Sakarya ergen psikoloğu